homedsgn logo homedsgn logo

STV House by Arstudio – Arnon Nir Architecture

By • Jan 8, 2012

Israeli practice has designed the STV House project.

Completed in 2009, this 4,100 square foot three story home is located in Tel Aviv, Israel.

STV House by Arstudio – Arnon Nir Architecture:

“The house is a row-house nested within the dense urban fabric of the city. The proportions of the plots and strict restrictions on neighborhood planning defined the positioning and proportions of the house.The house is a row-house nested within the dense urban fabric of the city. The proportions of the plots and strict restrictions on neighborhood planning defined the positioning and proportions of the house.

Typologically speaking the house is a concrete box with a wood clad country house positioned on top, slightly shifted and cantilevered to the north façade. The shift enlarges the space of the northern bedrooms and provides shading for the ground floor. The vertical circulation is positioned at the core of the house, which divides the programs of the house.

The staircase, the house’s core, is nested between two exposed-concrete walls, while the circulation wraps around the center of the house. The spaces on all floors are defined by the stairs; there is a glass gap at the landings which offers a view from the public to private spaces on the ground floor, therefore the rear garden is visible from the kitchen and family room.

On the first floor the stairs divide between the children’s bedrooms and the master bedroom, providing privacy for all users of the house. The children’s rooms have double height ceilings and galleries which make use of the pitched roof. The house incorporates three materials – wood, slate, and exposed-concrete. These materials repeat themselves throughout the house.”

Photos by:
Via

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts

также читайте biceps-ua.com

farm-pump-ua.com

Acheter Cialis