homedsgn logo homedsgn logo

Atelier Didier Dalmas Design a House in Charbonnières-les-Bains

By • Dec 13, 2016

House in Charbonnières-les-Bains is a private home located in Lyon, France.

Completed in 2009, it was designed by .

House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (1)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (2)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (3)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (4)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (5)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (6)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (7)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (8)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (9)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (10)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (11)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (12)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (13)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (14)

House in Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas:

“Built on a ground with strong slope, the building takes advantage of the site by working on two levels.

Indeed, on a low level a garage and a studio take place. We can also find all the technical elements necessary for the efficiency of the house. The accesses to these spaces are completely hide since the outside, by dint of the rigor of the drawing.

Above the low level in lacquered aluminium, the main level is as “posed”. As if it placed naturally on it on one side and on the ground of other one, so catching up the slope. Its decline in cantilever on the east façade not only allows the living room to open up existing vegetation but also to cover the entrance and access to the garage.

All the rooms of the house have natural light. Even the corridor, which is in the heart of the house, can enjoy natural light. Firstly, it is lighted by its roof window and secondly, by the glazed upper part of the thick wooden wall separating the rooms.

The entire house has been realized in reinforced concrete combined with external insulation. The main cladding is in Anstrude stone. Its bright colour contrasts with the dark grey lacquered aluminium that is at the bottom.

Inside, two pure materials meet. On the one hand raw concrete, the other of wood panels called “Tilly”. These are oak panels in the careful and delicate appearance that fit berries, hide a fireplace, and draw an office according to their precise pattern layout.

Product Description. The building is characterized by the purity of the materials that are used. The thin lacquered aluminium carpentry on the south facade contrast with the parapet. This one has an important overhang and its facing in stone of Anstrude, aims to be massive. From the entrance (East elevation), the facing turns around in facade and becoming a guardrail.”

House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (15)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (16)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (17)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (18)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (19)
House Charbonnières-les-Bains by Atelier Didier Dalmas (20)

Photos by:

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts

www.agroxy.com

https://proffitness.com.ua

кофты для мальчиков