homedsgn logo homedsgn logo

A Remodeling that Shows Part of his Past

By • Aug 27, 2018

Located in the populous city of Shanghai in China, this 517 square-foot apartment has been remodeled in a very original and creative way by , fully following the long list of requirements made by the client.

Yellow and gray lounge area
TV area in wood

The entrance of the apartment and the adjacent storage space are covered with a mirror finish so that the brightly-lit house seems more spacious. To prevent these volumes from blocking lines of vision and to create a more spacious feel, the designers have deftly rotated the structures 10 degrees, a move that inspired the name of the project: 10 Degree House. Angled volumes also have rounded edges to reduce their visual weight.

Modern living room in light colors

A large window at the end of the living room lets in plenty of natural light. The storage is hidden throughout the department and the lighting is embedded in several areas to avoid visual clutter. Bright glows of color and cured textual elements add interest to the minimalist design.

Wall of mirrors in the living room
Details

Some of the original concrete pillars and walls have been deliberately exposed to draw attention to the building’s past. The existing pillars also serve as a reference point for the 10-degree rotation of the volumes.

Small and modern kitchen
Metallic entrance door
Kitchen in yellow with rounded tips
Kitchen in yellow with rounded tips
Cubicle of room
Small room
Small room covered with wood
Room covered with wood

 

 

 

 

 

 

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts

шторы под заказ киев

читать дальше biceps-ua.com

plasticsurgery.com.ua/ru/operaczii/liczo/blefaroplastika/