homedsgn logo homedsgn logo

Beautiful Sydney Street House Re-Opened in a Stunning Way by Fouché Architects

By • Dec 12, 2018

Sydney Street House is a stunning transformation project planned and carried out by innovative design teams at . Located in Brisbane, Australia, this project remodelled an original pre-1946 house that was a boarding house once upon a time.

The original structure of the house was raised and segregated when it was taken over for boarding. Renovators at the time closed all of its verandahs and internalized a lot of what was previously a more open-concept layout. Places where outdoor and indoor areas were once connected were closed off almost entirely and most functional spaces were internalized in ways that reduced natural lighting.

As a result of those changes, this latest renovation sought to reverse much of the closed off work and literally, as its name suggests, re-open the house! Designers aimed to bring light back into the overall space, reinstate the connectivity between rooms and also between the indoor and outdoor spaces, and general add an airier and more cohesive atmosphere to the whole property.

Rather than expanding in their transformation, builders and designers wanted to work with the space they already had but take better, more open advantage of it. They decided on taking a tactile approach to structure and decor that, in addition to making the house’s living spaces more enjoyable to spend time in, will make people actually want to use the rooms. After all, houses are truly meant to be lived in!

In addition to the internal re-opening, designs made sure to invest time and effort in re-opening the outside space in a better connected way as well. They began this process by rebuilding the upper floor verandah that gave the master bedroom a relaxing outdoor connection with a little bit of privacy.

Next, a back verandah was re-added with an extension, making the two areas feel like one thanks for the ability of dwellers to move seamlessly between the two. This makes the primary living space feel much grander and more open-concept. An entire sense of establishing verbal and physical communication was built throughout the home as a result. This is even evident in the way the pool fence was made from durable glazed glass, as though there’s no barrier at all!

 

Finally, spaces were opened up and better connected visually in the use of natural materials to build the home. This is particularly true in the way wood and stone are incorporated both internally and externally, particularly since the colour finished coordinated with the landscape around the house, blending it into its surroundings rather than making it stand out from its environment too harshly.

Photographs by:

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts

steroid-pharm.com

www.agroxy.com

www.xn--80aaahqpcuvhvipz6j.com.ua