homedsgn logo homedsgn logo

Hanging Villa by TWS & Partners is a dream of angles and open space features

By • Mar 1, 2019

Close your eyes and imagine the ultimate relaxing villa escape, with water features gurgling peacefully amidst the trees. Now, picture that same concept but with a modern, angular aesthetic that fits a more contemporary sense of style. Chances are good that you just might be picturing something along the lines of the stunning Hanging Villa created by !

Clinging to a stunning mountainside in Bandung, Indonesia, the Hanging Villa is easily accessbile from the city but sits far enough away from its bustle and traffic to feel isolated in a way that’s peaceful and freeing. The goal of the building’s layout is to give those who gather there space to bring the entire family with them in shared comfort, but also small escapes in which to enjoy time to themselves as well.

Just like you’ll find diverse private and social spaces inside, you’ll notice immediately upon arriving that one of the best things about the villa is its outdoor space, which is also multi-function. This area is fantastic for relaxing in the sun or hosting events. Its geometric shaping responds to the nature surrounding the house and mirrors the structure of the main volume in the shape of the balcony and even the pool.

The shape of the building was originally inspired by two drastically different things; its stunning natural setting… and stacked boxes! This combination lets visitors experience different parts of the home’s astounding view from different areas of the house thanks to the way each floor (or “stacked box”) is rotated every so slightly differently to those above and below it.

From the ground where the garage is located up into the second floor of villa, a “circulation” tower leads you upwards un the stack until you reach the main social area. From here, different parts of the villa can be accessed through smooth timber pathways. A stunning water garden follows alongside these pathways, enhancing the view even more thanks to its sunny reflection. Primary rooms like the living room, kitchen, and dining room are all accessible off the pathway.

In terms of colour scheme, designers kept things neutral both inside and out. This lets the villa blend in even more seamlessly with its surroundings, giving even the inside rooms a tranquil atmosphere. Large windows surrounding the outer walls let the view stay visible no matter where you stand, which is particularly magical at sunrise and sunset when the light changes. These windows also eliminate the need for constant use of artificial light, which makes the villa a bit more energy efficient.

On the first floor above the garage, the master bedroom actually has its entire own space. This was specifically intended to gift owners and hosts their very own escape while they host family and friends, which can be a busy process. From there, social spaces sit on the next floor up (the same level as the jaw-dropping outdoor space), with guests bedrooms above that.

The wooded terrace where the pool sits is perhaps the home’s best feature. Besides this area, which has a perfect balance of sun and shade, the villa also features a rooftop deck with lovely outdoor lounge furniture and even a private garden. Retracting insulated walls let dwellers play an active roll in temperature control, depending on the weather and time of year.

Photos by

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts

google search engine optimization

http://www.biceps-ua.com/

Видеокарты RX 470