homedsgn logo homedsgn logo

Multifunctional Studio in a Small House From the 40s

By • May 25, 2018

Maintaining the small footprint of a house from the 1940s, a multifunctional studio was added along the back street of the structure. The resulting space formed a private terrace open to the sky. The urbanism of this patio tripled the useful surface of the site, erasing the dividing lines between the interior and exterior spaces. A silk tree provides mottled shade in summer. The illusion of a much larger property is created through the “borrowed landscape” of adjacent trees and open sky.

Exterior view of the garage area

Inspired by the ancient Chinese courtyard facing south, the central paved terrace is a private protected area for eating, having fun, resting and playing all year round.
The project was completed in 2018 by Matt Wittman and Jody Estes, both belonging to the architectural , and is located in the Seattle, Washington area of the United States.

Small garden area
Rear terrace connected to the interior
oden walls
Interior of the living room – dining room with wooden walls

Future uses include guest visits, short-term rental space, utility space / workshop and play space for the main house.

A pavilion roof, floating on volumes that house storage, bathroom, laundry and future kitchen, extends to form a garage space and outdoor workshop.

The interstitial areas between the study and the exterior are defined by masonry walls, covered with wood and protected from the weather by large pavilion ceilings.

Wooden library furniture
Laundry area hidden in the wooden wall
Small bathroom with wooden walls
Exterior night view
Exterior night view

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts

www.steroid-pharm.com

profshina.kiev.ua

https://baden-medservice.com