homedsgn logo homedsgn logo

A Fantastic Execution of Renovation and Repurposing by Waataa

By • May 22, 2017

What we see in these images is not just a home, not just a design project. It’s a genius execution of renovation and repurposing. Located in Lisbon, Portugal, this space – once divided into three different units – had previously served a commercial purpose, and was thus transformed by the Portuguese in 2017.

At first sight, the space is striking. It is white, wide open, with high ceilings, and enjoys an abundance of natural light which seeps in through the tall windows at one end. Additionally, small blocks of straight lines subdivide the space, their interior painted in strong colors which contrast starkly with the rest of the space which surrounds them. Such a peculiar distribution of interior space is a direct result of the original use for the space, and waataa found an ingenious way of still making this a place anybody could call home.

The walls are covered with cabinets, which serve a dual purpose – that of creating additional storage space and of providing acoustic and thermal isolation for the interior of the home. And the subdivisions we mentioned earlier? They serve to create private areas through which residents can still create their daily lives as they see fit, their colors a mental signal as to the purpose of each subspace, allowing this place to become a peculiar and very singular home.

Luminous space with kitchen in light brown
Luminous space with kitchen in light brown
Small apartment with convertible spaces
Small apartment with convertible spaces
Narrow staircase that leads to the second floor
View from the upper level

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts

www.220km.com.ua