homedsgn logo homedsgn logo

Spacious Modern Home La Serena Blends Textures and Lines Thanks to David James Architects & Partners

By • Dec 14, 2018

La Serena, designed and built by , is a visually pleasing and structurally interesting home located in Canford Cliffs, United Kingdom.

Nestled into the very end of a peaceful cul-de-sac, the home offers a fantastic view of the Championship Parkstone Golf Course in the near distance, framing picturesque foliage and greens through just about any window. Designers achieved a unique goal in choosing that location because the way they framed the house all along the edges of the plot with maritime pine trees makes the course feel at once like part of the home’s experience but without sacrificing any privacy.

Despite the trees all around the house, designers ensured that sunlight still abounds on the grounds, as well as in the interior rooms. As the sun moves, it hits each point of the property at some hour, bathing that area in light for a time. Taking advantage of this in the placement and structure of the home was paramount for the owners.

Although the structure looks sparkling and new, it’s actually a restoration project that transformed a 1970s split-level house. If you think about some of the angles and waving lines in the construction and decor, this becomes less surprising to learn! The original structure had a driveway that the owners deemed two narrow and, while its two floors were a decent size, the physical design was uninspiring and bland to look at.

In their transformation, designers strove to take better advantage of the space and the stunning view it offers. They also aimed to explore how remodeling might create a house that better embraces its surroundings while simultaneously appearing to float above the landscape. In short, all parties involves wanted more visual interest that would also do the great natural setting more justice.

To do this, designers chose to work in a way that would create lines, textures, and shapes that are at once crisp and clean but also flowing. That idea of having good “flow” also translated into how they wanted the space to be used, so they aimed to create an interior layout that lets dwellers and guests flow from room to room during any point of modern living.

The goal of the house was to create a comfortable living space that was also dynamic, diverse in its function, and generally exceptional to experience. Their specific examples of how they could see the house being used ranged from a retirement home, a family getaway, or even a party house! Designers outlined four bedrooms, a number of relaxation and social areas, and several rooms specifically laid out for work or play.

Because it sits on a natural slope, designers were able to take advantage of that unique physicality by building a home that actually has three floors, despite looking like a two storey home. The house cascades gently but securely down the face of the slope, ending at the top in a stunning and rather large rear terrace.

Upon entering the home, a large foyer leads seamlessly into a formal lounge and an impressive study. From there, two staircases lead in different directions; one to the master suit on the top floor, as well as other guest bedrooms, and the other down into the primary living space and kitchen. This area is the space where the house’s layout and function really extends from and revolevs around. It features stunning floor to ceiling windows that perfectly frame the lovely golf course view.

In terms of decor, you’ll encounter a number of different materials and textures inside. Rather than looking haphazard, however, these contrasts play off the waving lines in things like walls and light fixtures, suiting the eclectic and cheerful atmosphere established all throughout the bedrooms and primary living spaces.

Outside the house, designers were intent on honouring the natural landscape by creating a garden that blends the structure into the surroundings more effectively. Here they placed a seating area from which guests can enjoy the fantastic view, but also seek some peaceful moments in green privacy. The exterior of the house is finished in basalt stone, Grespania wood ceramic tiling, and charcoal grey metal. These things help the house contrast less with the natural scene as well.

Photographs by:

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts

сварочные электроды купить

shopvashtextil.com.ua

Наш интересный веб портал на тематику аккумулятор Berga http://220km.com