homedsgn logo homedsgn logo

Contemporary House

Small Spaces that Give us Comfort

By • Jul 25, 2018

In this small apartment of only 30 square meters located in Budapest, Hungary, a system of translucent curtains has been installed. These help to define different areas in this small space without losing its style and elegance. The symbolic separation of functions using textiles in movement combines practicality and aesthetics, resulting in a light and open space that shines beyond its restricted size.

View of modern kitchen on white
Modern dining area
Details of the modern white dining room

During the renovation, the architecture firm Batlab, who carried out the project through its professionals gergő batizi-pócsi and péter batizi-pócsi demolished all the interior walls, leaving the outline of the apartment intact. An independent block, which includes the kitchen and bathroom, functions as the main space separator, splitting the entrance, the living / dining room, and the sleeping cabin into different areas.

The small space has been intelligently decorated in white, which has visually helped to give a feeling of spaciousness. Its scarce furniture creates comfortable, and at the same time, practical spaces.

Modern white room
Details of the curtain system

Spectacular Project Designed to Maintain the Contact of Man with Nature

By • Jul 16, 2018

This project located in Sancheong-gun, South Korea has, among other things, spectacular views over a landscape of green mountains and a fantastic lake, which give its inhabitants an immense sense both of peace and tranquility.

Aerial view of the project surrounded by nature

As a curious fact I mention that the reservoir is artificial, as the lake in front of the site (which measures over 220,000 square meters) is an element of the landscape that did not originally exist. Maybe that is why such dramatic and mysteriously incidental scenes occur around this place, as if it were a place that not even the gods could have predicted.

Front view of the modern construction

The architectural firm was commissioned to carry the project forward in 2016, led by a professional team composed of the architect Jaemin Yoon and the designer Seongmin Lee.

View of the terrace with views of the mountains
Exterior area in concrete

Being a place with few inhabitants, there is only a sincere dialogue between man and nature. The first method of dialogue was an interpretation of the “limit” where man meets nature. That is why the structure was planned to allow communication between the interior and exterior and between man and nature, through the various gaps that man has created in terms of his position towards nature.

Terrace with views of the mountains and the lake
Large interior with glass walls
Wooden stairs
Room with terrace
Night view