homedsgn logo homedsgn logo

Swimming Pool

Modern Construction with Spacious and Elegant Spaces

By • Jun 28, 2018

This modern and elegant construction of 334 square meters, designed by the , by the hand of its architect Saulo Coelho, is located in a private condominium in Salvador de Bahía, Brazil.

View of the main facade
Entrance to the underground parking area

It was designed to meet the needs of a young couple with a daughter. The terrain had a trapezoidal shape, with a front of 13m, 40m of sides and 24m of support. The topography was more favorable for the implementation of a building in a range of 20 m from the front of the lot, since the variation between levels was 1.40 m in height. The second half of the terrain had a slope of 10 meters. The objective of the project was to have the smallest possible built area. The only requirements of the guests were a double hall, a swimming pool and as much green area as possible.

Side stairs lead to the entrance

The western facades must protect from the setting sun. They also need to have openings that would serve as exhaust routes, as well as provide cross ventilation. The façades of the eastern quadrant should be more open, receiving maximum ventilation and natural light. To mitigate the high temperatures of the city of Salvador, especially in summer, the pool should be at the end of the lot, in the east quadrant, receiving the prevailing winds. The water surface would provide a comfortable breeze to the building.

Pool area with views
Pool area with covered terrace
Modern and elegant white lounge
Night view of the main facade
Night view of the house

Magnificent Project of Open Spaces and Full of Natural Light

By • Jun 28, 2018

The Argentine , in collaboration with the team formed by the professionals Florencia Tasada, Vanesa Pellegrini and Mauricio Sconochini, designed – in 2017 – this fantastic house. Its incredible open spaces and its warm natural light invite all its visitors to take a moment and relax.

Front view from the pool area
View of the interior from the garden

The house is located in Funes, in the Department of Rosario, Argentina, and has an area of 260 square meters. The house is built around a void between volumes generated to cause entry through a pedestrian path. In this way, we created an open-air route that extends the time and distance of arrival to the semi-covered porch.