homedsgn logo homedsgn logo

Swimming Pool

Fantastic Hotel Five-Star located in Palma de Mallorca, Spain

By • Dec 15, 2017

This ravishing five-star hotel is located in Palma de Mallorca on the Spanish island of Mallorca, one of the Balearic Islands in the Mediterranean Sea. It’s known for beach resorts, as well as its exciting and vibrant night life.

Hotel’s façade
Marvelous terraces with fine furniture

The building, which dates all the way back to the 19th century, was recently renovated and restored, and now consists of over 42 fantastic rooms and suites.

Marvelous terraces with fine furniture
Marvelous terraces with fine furniture

With excellent terraces in the exterior, which clearly invite the occupants to enjoy its magnificent beach climate, this hotel has a luxurious interior clearly reflected in its extravagant interior design, as well as in its moldings, which give it a unique touch of sobriety.

Terraces with a pool

With high ceilings with beautiful decorations, large styled staircases, and glass doors that allow the natural light to seep into the rooms and fill all four corners, there is no doubt that it has more than earned its status as a five-star hotel.

It has luxurious restaurants that offer only the most exquisite cuisines on its menu, and bars that allow the occupants to take a moment’s rest at the end of the day.

Luxurious reception area
Luxurious reception area
Luxurious reception area
Common resting areas for the guests
Common resting areas for the guests
Luxurious dining area
Luxurious dining area
Bar area
Bar area

The large and comfortable bedrooms have been decorated with a very luxurious style, maintaining that which is present in the remainder of the areas.

At dusk, the terraces offer beautiful corners where the occupants may take their seats and enjoy the sunset in wonderful company.

Bedrooms decorated in earthen colors
Bedrooms decorated in earthen colors
Bedrooms with a balcony
Bedrooms decorated in earthen colors
Bedrooms decorated in earthen colors
Bedrooms decorated in earthen colors
Bedrooms decorated in earthen colors
Bedrooms with a balcony
Bedrooms with a balcony
Bedrooms with a balcony
Bathroom
Bathroom
Bathroom
Spa and massages area
Beautiful terrace with a view.
Beautiful terrace with a view.
 button

Elegant and Contemporary Home in Pozuelo de Alarcón, Spain

By • Dec 15, 2017

This wonderful and luxurious home is located in one of the best residential areas of Madrid, Spain, Pozuelo de Alarcón, a small town located to the west of the metropolitan area of the Spanish capital.

Exterior view of the modern building
Exterior view of the pool

Its exterior possesses vast spaces full of recreational areas, such as an immense pool where we can take a cool dip on those days of intense Madrid heat. Its green gardens are perfectly manicured, providing us with spaces in which to relax both mentally and physically. Its structure is built in a contemporary style that combines the harshness of the rustic stone with the elegant transparency of the glass walls, through which natural light seeps in during the day, filling the spaces within with light and making them feel spacious and bright.

Beautiful stone and glass walls

The interior spaces are strikingly clean and filled with the color of the textiles used in the décor, which break the monotony and give it a touch of vibrant joy.

The most striking feature of the house, without a doubt, is its glass walls. They allow not just the light to seep in, but also connect the interior with the exterior, creating a dialogue between the two that feels natural and provides residents with joy and tranquility.

Interior full of light and color
Interior full of light and color
Interior with glass walls
Interior with glass walls
Interior with glass walls
Open white kitchen
White dining room with glass walls
Stairs
Bedroom with wooden floors and glass walls
Study and library
 button

House with Stone Walls and Fantastic Views of the Mountains, Located in Italy

By • Nov 28, 2017

This wonderful construction, with stone walls on the outside and concrete walls inside, has wonderful views over the green hills that surround it, filling it with freshness. Set on ancient remains dating from the medieval communes, it is a reminder of the renaissance of an ancient rural village located at the top of one of the highest hills of Urbino, Rimini, Italy, which is appreciated for its landscape and its environment.

Wonderful stone walls surrounded by green gardens and mountains
Wonderful stone walls surrounded by green gardens and mountains

It was designed in the year 2017 by the architectural firm GGA Gardini Gibertini Architects by the hand of its professional architects Alice Gardini and Nicola Gibertini and has an extensive area of 1080 square meters. On the lower level are all the main facilities: a movie theater, an exhibition gallery in the connecting space between the main building, and a gym with an adjacent SPA.

Terrace with pool and views
Terrace with pool and views

From the basement, the staircase leads directly to the center of the main building where the view over the stunning mountainous landscape and pool area is spectacular. The ground floor, completely projected outwards in continuity with the garden. The annex, with a wooden frame structure, is a nod to the image of the barn, a typical construction in this landscape.

Terrace with pool and views
Wonderful stone walls surrounded by green gardens and mountains

A third building is located in the garden on a small artificial hill. In the basement there is a storage room for the garden equipment and a barbecue on the ground floor.

Wonderful stone walls surrounded by green gardens and mountains
Wonderful stone walls surrounded by green gardens and mountains
Wonderful stone walls surrounded by green gardens and mountains
Modern living room with concrete walls
Modern living room with concrete walls
Central living area with fireplace
Corridor with gallery
Corridor with gallery
Stairs
Modern bedroom with glass doors
Modern bedroom with glass doors
Modern bedroom with glass doors
Modern bedroom with glass doors
Bathroom with concrete walls
Bathroom with concrete walls
Bathroom with concrete walls
Nocturnal view
Nocturnal view
Nocturnal view
Nocturnal view
 button

House of Open Spaces Which Making a Home out of the Exterior and Bringing its Lush Textures Indoors

By • Nov 28, 2017

This stunning private residence – Casa Querol – is located in the Oloolua Nature Trail, a forest in Karen, an affluent neighborhood south west of Nairobi, Kenya. It was designed in 2016 by Alberto Morell Sixto, an architectural firm based in Madrid, Spain.

View of the large poolside area
View of the large poolside area

The defining feature of the project was to construct a backyard measuring 30 meters by 30 meters, with the intention of making it resemble a clearing at the back of the house. By building this, the architects effectively created a quiet place from which to admire the dynamic life of the creatures that inhabit the forest that surrounds the home. A fireplace by the poolside provides the perfect spot from which to enjoy this setting.

View of the large poolside area
Interior done in wood and concrete

The home has an open design that allows – and invites – interior and exterior defining lines to become blurred, making a home out of the exterior and bringing its lush textures indoors. Floors of rich wood spread from the poolside into the interior, expanding to cover walls, stair steps, and even hand rails on the second level. Concrete walls and stark white walls with barely any decorative elements complete the ensemble. The ending result is a simple, spacious, rustic yet elegant home that feels like an extension of the natural world that surrounds it.

Interior done in wood and concrete
Modern wooden furnishings
Modern wooden furnishings
Exterior night view
Exterior night view
 button

Stunning Private Residence in Kilifi, Kenya with Views Over the Indian Ocean from its Stark White Terrace

By • Nov 27, 2017

Alberto Morell Sixto, an architect based in Madrid, Spain, where he teaches at the Universidad Politécnica de Madrid, designed this stunning private residence in Kilifi, a town on the coast of Kenya, northeast by road of Mombasa. Lying on the Kilifi Creek and sitting on the estuary of the Goshi River, the town is known for its beach and the ruins of Mnarami, the remains of two mosques dating from the 15th century.

Views of the stunning terrace overlooking the ocean
Views of the stunning terrace overlooking the ocean

The home has absolutely stunning views of the Indian Ocean from its stark white terrace, and is surrounded by three acres of ridges covered by lush green vegetation. The open structure allows for the easy ventilation of the interior, thanks to the air currents that flow in from the Kenyan coast. The staircase leading to the roof terrace measures a striking 9.90 meters wide, granting the transition an almost statuesque quality.

 View of the spacious interior
 View of the spacious interior

The interior of the home is distributed across two floors, with the living and dining rooms, the kitchen, and the guest rooms on the ground floor. On the upper level sit three small apartments with a little kitchen and a bathroom in each of them.

Views of the stunning terrace overlooking the ocean
Views of the stunning terrace overlooking the ocean

All carpentry, doors, and windows are made of mahogany two inches thick, and are carved following a geometric pattern found in the mosaics in the Alhambra Palace of Granada, Spain, as this pattern has had an important influence in some Muslim buildings of this Swahili area in Kenya.

Views of the stunning terrace overlooking the ocean
Views of the stunning terrace overlooking the ocean
 button

House in Xangri-Lá, Brazil Designed by 151 Office Arquitectura

By • Nov 24, 2017

This project, carried out between 2014 and 2016 by the architect Guilherme P. Franzoi, part of the team at the architectural firm 151 Office Arquitectura, is located in Xangri-Lá, Brazil. It covers a ground area of 720 square meters, with 224 square meters of construction.

House surrounded by green areas

The main idea of the project was to give a beach house a country air. The result is an open house that maintains its privacy, in addition to providing some natural light and ventilation in order to avoid the use of air conditioning, as well as energy saving through the use of LED technology in all rooms.

House surrounded by green areas
House surrounded by green areas
Pool area

With this in mind, concrete walls were built in a rustic style that offers an advantage in terms of low maintenance and thermal performance. On the ground floor, we find the social part of the house, which has a sink, as well as an area with a fireplace installed to serve both the TV room and the dining room, in order to keep both rooms warm in the winter. The kitchen is integrated into the space through a gourmet island. The dining table provides the perfect space for entertaining family and friends. The house has five bedrooms that are located on the second level, accompanied by two bathrooms. The land has a large patio, with abundant vegetation, and a pool with gas heating, in addition to the parking, which has capacity for 5 cars.

Pool area
Pool area
Pool area
Living room with cool blue furniture and fireplace
Living room with cool blue furniture and fireplace
Living room with cool blue furniture and fireplace
Modern wood and black kitchen
Modern wood and black kitchen
Modern wood and black kitchen
Modern wood and black kitchen
Modern wood and black kitchen
Modern wood and black kitchen
Modern wooden dining room
Stairs
Bathroom with concrete walls
Bathroom
Bathroom
Bathroom
Bathroom
Night views from outside
Night views from outside
Night views from outside
 button

Imposing and Wonderful Villa Surrounded by thick, Green Vegetation

By • Nov 14, 2017

Villa Kali, a stunning and gargantuan seaside private mansion located in Monsef, Lebanon, was designed jointly by BLANKPAGE Architects and Karim Nader Studio. The property covers a total ground area of 2,000 square meters, or 21,527 square feet, and was completed in the summer of 2016. The project, which boasts a total of 11 bedrooms, took a total of four years to complete, and involved collaborations with numerous designers and contractors, creating an end product that is truly a work of art.

Villa located among green vegetation
Entrance to the imposing villa
Villa with sea views

Thick, verdant vegetation surrounds the building, providing it a high degree of privacy, which is a necessity for a summer vacation villa. The layout of the home follows an oriental tradition – bedrooms that surround an open courtyard crowned by a water fountain — although done in such a way that both levels are granted uninterrupted view toward the Mediterranean, from all spaces in the house.

Modern interior design
Large wooden stairs
Modern bedroom with glass walls

The interior décor is minimalistic in style, with walls in stark white and sparse decorative accessories, which add to its already marked sense of space and emphasizes a desire to create a tranquil and serene setting in which to relax. Clear glass walls allow natural light to enter all spaces, and open bedrooms allow nature to seep into the interior, blending the boundaries between indoors and outdoors.

Wonderful sunset views from inside the villa
Night view of the interior of the villa
Night view of the imposing villa
Night view of the villa from the beach
Imposing night view of the villa
 button

Fabulous Project in a Modern Style with Concrete and Glass Walls

By • Nov 10, 2017

This project is located in a privileged area of one of the main cities of Brazil, the city of Porto Alegre. The so-called Bossa Club recreates a minimalist living area with contemporary wooden furniture, conceived as an extension of residential homes. The project has been carefully designed by the firm Stemmer Rodrigues and has an internal area of 118 square meters where we can find two suites, a sink, a fireplace, a barbecue, an auxiliary bathroom, and two garage places.

Entrance with glass door and concrete walls
View of the building
Entrance with concrete walls
Exterior with concrete and glass walls

The exterior, done with concrete walls, boasts relaxation areas where we can sit placidly by the fireplace in the company of friends or a good book. In the interior, the common areas offer us a spa area and a whirlpool bath, as well as hammocks and a barbecue area.

Terrace with hardwood floors and fireplace
Terrace with furniture

Beyond the visual integration between gardens and the interior, a modern library with a unique style and a spectacular design highlights and enhances the contemporary style of the space. Thanks to the ample glass walls that surround the space,  it allows natural light to seep in and become another element of the design.

Living room with modern library
Living room with concrete column
Wooden kitchen
Modern dining room in black and white

A modern minimalist kitchen located in the center of the area, invites us to enjoy its wonderful gourmet facilities in its comfortable and contemporary chairs.

Minimalist kitchen
Kitchen view from the outside
Indoor swimming pool
Night view of the terrace
Lighted terrace
Night view of the front
Night view of the entrance
Front with lit gardens
 button

The Firm Wolf Architects designed this House Located between Two Rocky Formations at the top of a Hill in Australia

By • Nov 9, 2017

Two Rock House, designed by the architectural firm Wolf Architects in Australia, gets its name from being located between two rocky formations on top of a hill. It has an area of around 604 square meters and was built in 2014.

Detail of modern structure with circular windows
Modern entrance with wooden door and glass walls

The architects of Wolf Architects managed to overcome the challenges of an intrinsic terrain and also take advantage of the existing conditions. Careful studies of site topography and rock foundations provided the opportunity to create a basement garage with room for six cars, with a home theater and large storage space. In its exterior, the modern structure captures our attention due to its wonderful and contemporary design, as well as its perfectly cared for areas that invite us to spend time in them. A long swimming pool, measuring 25 meters, extends majestically towards an infinite edge with a wide view towards the horizon.

Living room with sober gray furniture and fireplace
Comfortable and modern living room with glass walls

The entire ground floor functions as a large entertainment space with only one guest room. In the upper floor were located the private areas — family rooms with circular windows and hidden balconies.

Minimalist kitchen with white marble countertop
Spacious and modern bathroom with bathtub

The house is fully automated. Homeowners can operate it remotely and inspect the home and its grounds from any location. This allows homeowners to keep the home safe and controlled while they are away from it.

Night view of infinity pool
Night view of the front of the modern construction
 button

Modern construction of the “Prism” series Located in the City of Puente Genil, Andalusia, Spain

By • Nov 8, 2017

This fantastic and modern house is located in Puente Genil, a Spanish municipality in the province of Córdoba, Andalusia, in Spain. It was designed in 2016 by the architectural firm g2t Arquitectos, under the responsibility of the architect Francisco Gómez de Tejada, and has an area of 200 square meters. It is the third house of the “prisms” series, in which pure rectangular volumes are used to make the volumetry of the building. Each prism houses different uses within the residential program, producing double height space games in the union area of both cores.

Front view of the pool area
Pool area with terrace
View of the upper module with the windows closed

This house is formed by two rectangular prisms rotated, one resting on the other. The lower prism, which forms the ground floor contains the daytime uses of the house. The upper prism, which rests on the first and on a large pillar that contains housing services, is what houses the structures directed more towards the nighttime, such as bedrooms and bathrooms.

View of the upper module with the windows open
Pool and areas surrounding the plot
Module with glass doors

Materials characteristic of the Andalusian architecture of the southern Córdoba countryside have been used, predominantly stone, plastering and wood. The whole house opens onto the pool and the back garden of the plot, leaving the main facade almost completely closed, for greater privacy and a better climatic behavior of the building.

Terrace that connects to the interior
Pool terraces
View of the different crossed modules
Entrance stairs
Large stairs lead to the terrace
Side window that provides natural light to the interior
View of the main entrance
Dining area with glass walls
Stairs with black metal railing
 button

Charming Hotel from the 50s has been Remodeled with an Art Deco and Modernist Ttouch

By • Nov 6, 2017