homedsgn logo homedsgn logo

Taiwanese La Casa de Cathy designed by A’Lentil Design to reflect owner’s joix de vivre

By • Feb 13, 2019

In the centre of a Taiwanese street featuring primarily neat, white houses, one homeowner has hired innovative designers to create a home for her that reflects her personality and love for bright colours instead! La Casa de Cathy was created by  in Neihu, Taipei with the intention of turning a simple home into a happy haven.

Designers could tell the owner and her husband were exciting, eclectic people the moment they met. That’s why they took inspiration from their clients themselves in order to create as fantastic a space as possible, drawing on their love for bold patterns, bright colours, and fun shapes. Designers chose to work freely with colours and materials, making whatever matches they pleased rather than following any strict theme or scheme.

The effect of this wild colour “matching” technique (that purposely doesn’t really match at all) was to create a space that feels vibrant, energetic, and full of imagination. Even amidst what other people might view as colour “chaos”, however, the home somehow feels harmonious in itself. It’s special because it truly reflects and thoroughly belongs to the people living there.

The original home contained two bedrooms, two living rooms, and two bathrooms, but designers had other layouts in mind. After verifying that the owners had no plans to grow their family, they opted to open up some of the spaces and re-allocate the floor plans and rooms to better suit the new owners’ lifestyle. Knocking out a wall and replacing it with a kitchen island, for example, created a cohesive eating, sitting, and storage area that’s neat and simple.

In contrast, designers and their clients chose to keep two separate bedrooms, just in case guests come to visit. In the master bedroom, red and green shades clash beautifully in a way that’s unexpected but entirely pleasant. Light is also a huge emphasis in the bedrooms, making the spaces appear larger and even brighter than they already are.

A similar tactic was taken with the bathrooms; designers kept them distinct but repositions the features inside, re-angling the toilets, sinks, and so on in order to take better advantage of space. As it did in the bedrooms and kitchen-dining area, this repositioning also helps open up the room and make it feel larger and more pleasant to use.

In order to balance all the colour and pattern happening in the house, designers actually did choose one or two elements that serve to ground the spaces and create some pleasant balance. White and light coloured woods are used because they complement every colour in the diverse scheme and some spots of black help achieve a sort of visual anchor here and there.

Overall, the effect of the layout changes, the playful shapes and materials, and the changes in hue throughout the house blends together to make the owners feel at home in a space that was not just custom designed for them, but specifically created to match their very essence. Guests enjoy it too because the aesthetic is outside the norm, making it a cheerful experience for all!

Photos by

You may use j/k/arrow keys to navigate through the articles

Share your Thoughts

agroxy.com

автоматический полив цена

http://steroid-pharm.com